De do's en dont's van kleuren

Gepubliceerd op 20 augustus 2020 om 12:55

Kleuren zijn de basis van jouw interieur, maar wat past nu bij elkaar? Waarom past het een wel bij de ander en de ander niet bij de een?

 

Een handig ezel bruggetje is dat de kleur op een strippen kaart altijd bij elkaar past. Dit valt in de zelfde kleur schakeling!

Dat is altijd goed, maar soms een beetje saai.

Hoe kan je dan je interieur wat spannender maken?

Nou daar komt heel wat voor om de hoek kijken!

Je  kunt bij voorbeeld een contra kleur nemen. Deze staat aan de andere kant van de kleur ronding. Dat is op zich altijd goed, mits je een van de kleuren dan rustig houd. De een kan een motief hebben neem dan de contra kleur in effen.

Het wordt wel spannend, maar  blijft het in je comfort zone. Nu heb je natuurlijk ook te maken met smaak. Zo vind ik groen met geel niet een combi waar ik blij van wordt, terwijl anderen er mee weglopen.

Dus altijd even waarnemen wat men een mooie kleur vind.

Pastel kleuren daar en tegen kunnen altijd door elkaar gebruikt worden . Dit komt omdat ze een gemene deler hebben en dat is grijs.

Wil je een combinatie maken van stijlen, raad ik niet aan te veel kleuren te gebruiken . Dan wordt het echt rommelig. Dan is het mooier om 1 of 2 kleuren te gebruiken. En de stijl het werk van de gezellig te laten zijn!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.