Hoe maak ik een industriële woonstijl?

Gepubliceerd op 29 juli 2020 om 10:42

Voordat we het over het proces gaan hebben is het belangrijk om wat achtergrond informatie te hebben over de industriële woonstijl.

Dus wat is echt industrieel?

De stijl komt van de grote industrie! Het meervoudig maken van 1 product, wat in grote hoeveel heden wordt gemaakt. Daar zijn dan ook ruime ruimtes en grote machines voor nodig! Om zo weinig mogelijk afleiding te zorgen van de medewerkers is de fabriek sober in gericht. Dit komt dan ook terug is de stijl.

“Waar begin je als je van stijl wil veranderen?” Dat is de eerste vraag die je jezelf stelt als je wil overstappen op een andere stijl. Met dit stappenplan komt het zeker goed! Het is wel belangrijk om te weten dat je pas bij stap 5 echt aan de slag gaat. De eerste stappen zijn voorbereiding!

 

Stap 1: Kleuren

Begin bij de basis, oftewel de kleuren. De kleuren zijn de basis van je industriële woonstijl. Je zal moeten onderzoeken welke kleuren er nu echt bij jou en de stijl passen. Om hier achter te komen kan je een kleuren pallet maken. Wij hebben al een paar kleuren in de industriële uitstraling voor je uitgezocht! (zie afbeelding rechts-->)

"Wat zijn de industriële kleuren?"

De sobere, niet afgewerkte inrichting maakt de industriële stijl. Verder heeft deze stijl donkere kleuren. Deze worden wel aangekleed met warme kleuren in de accessoires. Soms kan de bank of een stoel ook een warme kleur toevoegen.

 

Stap 2: Behang?

Nadat je een keuze gemaakt hebt qua kleuren is het tijd om te bepalen of je behang wil gebruiken en zo ja welke? Wij hebben enkele industriële types behang voor jou uitgezocht! Let op: je gaat nog niet behangen!

Stap 3: Eigen meubels

Na het kiezen van de kleuren zal je de ruimte moeten vullen! In elk huis zijn er meubels en accessoires die een betekenis voor je hebben, het is mooi om deze in jouw stijl te verwerken. Hierdoor krijgt de ruimte extra betekenis. Kijk dus naar je meubels en bepaald welke hier goed bij passen.

 

Stap 4: Nieuwe meubels

Wanneer je van de ene stijl naar de andere gaat beschik je waarschijnlijk niet over alle meubels. En dus moet je gaan shoppen! Dit kan in de winkels zelf, maar dat kan ook  op internet. Meubels die je mooi vindt maak je een foto van en die print je uit.

 

"Waarom moet ik het uitprinten?" Je kan dan de meubels op een mood board plakken waardoor je een idee krijgt over de meubels die je leuk vindt, de meubels die je al hebt en of deze bij de kleuren passen. Hier lees je hoe je een mood board maakt! Je kan je mood board blijven veranderen tot het echt naar jouw smaak is.

 

Stap 5: Inrichten

Het inrichten doen we stap voor stap. Haal allereerst de ruimte leeg, daarna begin je met de verf en/of behang. Voordat  je gaat behangen: lees eerst of je de muur of het behang moet insmeren. Wanneer je donker behang hebt is het aan te raden om de hoeken eerst met en donkere kleur te schilderen. Zo voorkom je dat je een wit randje krijgt te zien. De wanden zijn namelijk nooit helemaal recht!


Eindelijk mag het schilderen en behangen beginnen! Na het behangen en verven ga je de nieuwe meubels kopen. De nieuwe meubels en de meubels die je al had zet je op hun plek. Houd er rekening mee dat er een levertijd aan de meubels hangt!

"Wat is een voorbeeld van een industriële woonstijl?" Dat is een hele goede vraag! Om jou een idee te geven over een industriële stijl hebben wij een paar voorbeelden!


In deze voorbeelden wordt goed gebruik gemaakt van de industriële kleuren in combinatie met industriële meubels. Hierdoor wordt de ruimte strak en rustig.

Zo maak je in 5 stappen van jouw oude stijl en nieuwe industriële woonstijl. Dit lijkt makkelijk maar het is fijn als je geholpen wordt in dit proces door een expert. Wil jij hulp bij het creëren van jouw industriële stijl? Ik kan daar als interieur styliste bij helpen!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.