Home » Blog » Waarom een binnenhuis stylist of wooncoach inhuren?

Waarom een binnenhuis stylist of wooncoach inhuren?

Gepubliceerd op 6 oktober 2020 om 09:32

"Waarom zou ik een wooncoach inhuren?" Deze vraag krijg ik regelmatig te horen net zoals; "Wat maakt het nou beter of bijzonderder dan wanneer ik het zelf doe?"

Klanten vertellen dan vaak wat zij zelf al hebben gedaan aan het interieur. "Ik heb dit gedaan en ik heb dat gedaan. Wat vind jij er als wooncoach van?" Ik vind het prima,  het gaat erom wat jij ervan vindt!

Maar waarom vertel jij dat nu aan een binnenhuis stylist/wooncoach?

Is dat omdat je toch niet helemaal naar je zin is? Omdat je het samen met een partner moet invullen wat je niet altijd even leuk blijkt te vinden? Of omdat wanneer je naar de winkel gaat je dan ook advies krijgt? Allemaal logische benaderingen, maar wat nou als een wooncoach/binnenhuis stylist jou wel de perfecte oplossing aanbied? Dit zullen we even gaan testen....

 

Op de afbeelding zie je een landelijke eetkamer. Op welke wijze zou jij deze landelijke eetkamer omtoveren tot een industriële eetruimte?

Je kan hierbij hulp gaan vragen in een winkel maar in een winkel krijg je advies uit een oogpunt van wat ze in de winkel verkopen. Lang niet altijd handig, want jij vindt een paar dingen mooi uit de winkel vandaan, maar lang niet alles. En dan?

Met je partner is het soms  ook moeilijk om tot een besluit te komen, want je hebt allebei je eigen mening. Wanneer je alles zelf wil doen, dan blijven er toch mogelijkheden liggen waar je zelf niet aan hebt gedacht!

Dit zijn dan momenten waar een binnenhuis styliste een mooie oplossing voor kan bedenken. Ze luistert naar wat jullie vinden en willen, wat jullie geprobeerd hebben en waar jullie tegenaan zijn gelopen.

Wat kan een binnenhuis stylist/wooncoach mij bieden?

Om te beginnen maakt zij dan het plan voor jullie in plaats van wat er te koop is in de winkel. Hierdoor zijn alle opties open en kan er echt gekeken worden naar wat jullie echt willen. Met daarin de volgorde van werkwijze, kleuren, meubels, verlichting en budget.

Het voorstel wordt met jullie besproken om te kijken of jullie allebei vertegenwoordigd zijn in het plan. Wat jullie mooi vinden of wat jullie anders willen. Het plan wordt helemaal naar jullie wensen aangepast.

De landelijke eetkamer is omgetoverd tot deze prachtige industriële eetruimte. Hierbij wordt ik niet beïnvloed door een winkel waarvan ik meubels moet kopen en kan ik echt kijken naar jullie wensen. Had jij hetzelfde met deze ruimte gedaan? Zo nee, dan is de test gelukt ;).

Wanneer je zelf woon ideeën op gedaan hebt bij een woonboulevard, woon winkels of woon bladen, kan zij je helpen dit te realiseren naar jullie persoonlijke touch. De vormgeving wordt dan alleen gedaan door een wooncoach/binnenhuis styliste of interieur stylist. Zij denkt vanuit jullie oogpunt en mogelijkheden in de ruimte.

Benieuwd naar de manier waarop ik jou kan helpen met het realiseren van jouw droom interieur? Neem dan contact met mij op!